vineri, 19 februarie 2010

Dăruiți 2% Parohiei noastre

Ce este prevederea 2%?

În conformitate cu prevederile art. 57 alin. (4) din Codul fiscal (Legea 571 din 2003 cu modificarile și completările ulterioare), prin intermediul prevederii 2%, contribuabilii, persoane fizice, au posibilitatea să directioneze 2% din impozitul pe venit către o organizație neguvernamentală.
Practic, Dumneavoastră spuneți statului că 2% din impozitul pe care l-ați platit să fie direcționat către o organizație neguvernamentală,respectiv către Parohia ”Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”  Odobesti, în acest caz.
Astfel, 2% nu este un cost suplimentar pentru dumneavoastră și  prin redirecționarea lui, nu vi se diminuează cu nimic veniturile.

  De ce sa redirectionez 2%?

    * Faceți o faptă bună.
    * Nu va costă nimic.
    * Contribuiti la rezolvarea problemelor, de cele mai multe ori administrative, ale parohiei noastre .

Ce trebuie sa fac?

Pasul 1

Completati Formularul 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual" de la Administratia fiscala dupa cum urmeaza:

1. in sectiunea A datele Dumneavoastra de identificare
2. in sectiunea B datele de identificare fiscala ale Parohiei ” Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”

Cod fiscal: 11784345
Cont IBAN: RO75CECEBC0136RON0092872


Nu vă faceți probleme dacă nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozitul pe venit pe care îl datorati statului. Va fi calculată de către Administrația fiscală. Puteți lasa casuța necompletată.

Pasul 2

Depuneți personal,  trimiteți prin scrisoare recomandată ”Formularul 230” Administratiei fiscale de domiciliu sau predați-o direct la biserica Parohiei ” Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” Odobesti, Bacau.
NU UITAŢI! Termenul limita este 15 mai 2010!



Aici gasiti pentru print Declaratia 230

Mulțumim!

miercuri, 3 februarie 2010

Banda lui Bujor



Un obicei foarte vechi din zona Odobeºtiului (mai bine zis, de pe Valea Zeletinului) a reînviat dupã aproape 50 de ani. Bãtrânii satului au fost bucuroºi sã joace aceleaºi roluri pe care le-au jucat cu mult timp în urmã dar au primit printre ei ºi „haiduci” mai tineri. Învãþãtorul satului, domnul Nãcuþã Constantin, a avut un rol foarte important prin faptul cã a cules textele mai multor obiceiuri de prin partea locului ºi le-a strâns într-o lucrare „Datini ºi obiceiuri din comuna Odobeºti” ºi cei care au pus în scenã acest obicei au avut dupã ce sã se orienteze în privinþa textului. A fost pus în scenã de mai multe ori: pe 27.12.2009 la parada tradiþiilor de Anul Nou de la Bacãu, de Sfântul Vasile ºi de Boboteazã în 2010, având destul succes pentru un început firav.